STARTSIDA

NYHETER

RASSTANDARD

OM MIG

MINA HUNDAR

VALPAR

TIDIGARE KULLAR

HUNDHIMLEN

GALLERI

LÄNKAR

KONTAKTA MIG 

 

Nyheter 2004

041210-
11
Jag och Cider har varit på Hund 2004. Jag var där för att ta hand om Hovawartklubbens rasmonter tillsammans med Viktoria. Viktoria ställde ut tre av sina tavlor i amatörgalleriet och kom på en hedrande 2:a plats. Grattis! Vi är givetvis extra stolta eftersom tavlan på Bärsen var med.

 

041130
Fyra av Ciders syskon är höftledsröntgade, alla har A1. Nu håller vi tummarna för att resten också är fria. Vi planerar att röntga Cider i början av nästa år.

 

041029
Jag har anmält mig och Bärsen till nästa års Berädd På. Brorsan Bure med husse Bengt samt 2 av våra träningskamrater har också anmält sig. Nu är det bara att hålla tummarna att vi kommer med! 

 

041027
Grattis till brorsan "Hobbe" (Brage) med matte Maria som har blivit uppflyttade till lägre klass spår. Vi är stolta över Bärsens duktiga syskon som är ute och visar vad dom kan!

 

041016
Grattis till brorsan Brimer med matte Tayana som har tagit ett första pris i lydnadsklass 1. För egen del har det varit lugnt ett tag och det finns inte så mycket nytt att komma med!

 

040926
Vi har varit på utställning i Gävle. Där fick vi träffa tre av Bärsens valpar. Kul att se dom igen nu när dom har blivit litet större.

 

040919
Samövning med polisen. Första gången som Bärsen och jag var med eftersom det inte blev något förra året. Det var ganska så stora områden vi fick och med den tidsbegränsning (1½-2 timmar) vi hade så var det svårt att hinna igenom hela. Normalt har man 4-6 timmar på sig för ett område av den storleken. Vi hittade figuranten och jag är nöjd med Bärsens arbete. 

 

040916
Ciders födelsedag! Bärsen och jag blev utringda på eftersök kl 04.26! Vädret var ju inte det bästa med ösregn och stark blåst. Men det är bara att packa och ge sig iväg för att leta efter en försvunnen svampplockare som anmäldes försvunnen vid 21-tiden på onsdagen. Kvinnan återfanns oskadd, men mycket frusen efter en natt i skogen.

 

040904-
05
Bärsen och jag har varit på stridsteknikutbildning i Veckholm, Enköping. Vi har övat förföljande, genomsök och patrullering tillsammans med grupperna. Till största delen går denna kurs ut på att lära grupperna att använda hundekipaget, men vi hundförare har också fått ut väldigt mycket av denna helg, tack vare mycket duktiga instruktörer. En kanon helg som jag är mycket nöjd med.

 

040905
Förhoppningsvis så ska hemsidan finnas ute på nätet! Egentligen så skulle den ha varit ute tidigare, därav dom "gamla" nyheterna. Tack till Viktoria som har gjort vår logga samt Lisen som hjälpt mig med diverse runt denna hemsida. 

 

040901
Cider har börjat löpa för första gången. Nu återstår att se om det blir kaos när det blir höglöp!

 

040826
Idag kom katt nr 2, grå-vit bondkatt, som ska få namnet Baileys. Hundarna är måttligt roade!

 

040820
 
Vi har hämtat hem vårt nya tillskott i familjen, nämligen Whiskey röd-vit bondkatt. Undrar just hur detta ska sluta!

 

040817
Bärsen och jag har varit ute på eftersök. En 77-årig dement farbror var försvunnen i Arboga. Vi var ute i ca 2 timmar innan han blev hittad av en lastbilschaufför.

 

040813-
15
 
Bärsen och jag har deltagit på den 10:e och sista Utifall att tävlingen. Bärsen skötte sig mycket bra och vi blev godkända på funktionskontroll. Tyvärr hade det skett många avhopp i sista stund, så hälften av de åtta lagen hade bara 4 deltagare istället för 5 st. Vi var i ett av dessa och vi var 4 st tjejer som kämpade tappert hela helgen och resultatet blev en sjunde plats. Stort tack till alla som var med och arrangerade denna helg! Dessa övningar uppskattas mycket av många tjänstehundsekipage.

 

040731-
0801
Vi har varit på Mytologhelg och träffat bla Bärsens syskon. Tyvärr så vann vi inte hofferacet, utan fick se oss slagna av brorsan Brage med några futtiga tiondelar. Cider kom nånstans på mitten av de 14 deltagarna. Vi hade 5-kamp och även där kom vi tvåa med vårt lag som bestod av Bärsen, Bestla och Frea. Bilderna nedan visar oss i full aktion! Eftersom Bärsen inte är så matglad så trodde jag att vi skulle klara oss förbi skålen med köttbullar, men vi lyckades inte riktigt hålla takten och balansen i vår trebensgång. Vi var det enda lag som inte klarade detta och det gav upphov till många skratt. Tack Roddy för bilderna!

 

040704

Vi har varit på Hovawartklubbens utställning i Osby. Bärsen blev bästa champion och fick ett vandringspris - Kaktus Minne. Så nu måste vi åka nästa år igen! Men det gör vi gärna för det var väldigt intressant att komma ner och se så mycket "nya" hoffar. Cider fick en 2:a och domaren tyckte att vi behövde litet mer ringdisciplin.

Tillbaka