STARTSIDA

NYHETER

RASSTANDARD

OM MIG

MINA HUNDAR

VALPAR

TIDIGARE KULLAR

HUNDHIMLEN

GALLERI

LÄNKAR

KONTAKTA MIG 

 

Nyheter 2007

Tidigare nyheter hittar ni under respektive år.

2004        2005       2006

071216
 
Bärsen och jag har varit på Stora Stockholm. Det gick inte speciellt bra för oss, men vi får gratulera Nisse och Styx som vann championklass och blev 4e bästa hane.

 

071007
 
Vi har varit på utställning på Västerås BK, 3 valpar och 10 vuxna hundar var på plats. Jag ställde bara Bärsen och han blev BIR! Tyvärr blev det ingen placering i finalen, men vi är nöjda ändå.

 

070929
 
Grattis till Maria och Doris som har varit och tävlat lydnadsklass 1. Det resulterade i 174 poäng och en pallplacering.

 

070928-0930
 
Bärsen och jag har varit på specialsökskurs på Hundcampus. En jätterolig helg som  har varit mycket givande. Stort tack till Eftersöksakademin som ordnade denna helg.

 

070916
 
Grattis till Maria med Doris och Raili med Trixi som har blivit uppflyttade till lägre klass spår!

 

070915
 
Annika och Mjöd har gjort sin debut i appellklass spår. Grattis till godkänt resultat. Nästa gång blir ni uppflyttade!

 

070907-09
 
Vi har spenderat hela helgen på RM i Vårgårda. Britt-Marie och Cider gjorde debut i lydnadsklass 1 på fredagen, men tyvärr blev det inte så många poäng. På lördagen så var vi med på hofferace. Rosen kom 3a i valpklass och Engla kom 6a. Även Cider var med och sprang i vuxenklassen, tror att hon hamnade nånstans i mitten av resultatlistan. På utställningen på söndagen så placerade sig Rosen som 2a bästa tikvalp med HP och Engla kom på 5e plats. Anchor "Diesel" blev 3e bästa hanvalp med HP och Ayinger "Axel" kom på 6e plats. Vi deltog också i avelsklass samt uppfödarklass. Bra kritik men inget HP. Bärsen blev 2a i championklass med CK, men blev sen inte placerad i bästa hanhund. Däremot får vi glädjas över att Mytologins Mjölner vann öppen klass och blev 2a bästa hane. Stort grattis till Lena och snyggt jobbat av Caroline som visade honom! Bärsen och Mjölner hade i princip identiska kritiklappar, men så är dom ju också kopior av varandra!

 

070825-26
 
Grattis till Bärsärks Ayinger "Axel" med matte Marie som blev BIM-valp på rasspecialen i Norge och kom på 4e plats på valplydnaden. Grattis till Bärsärks Anchor "Diesel" med matte Carolina som blev 2a på valplydnaden på rasspecialen i Norge.

 

070824
 
Bärsärks Amstel "Uffe" är på framsidan i dagens VLT. Uffe går på hundsim hos Västerås Hundcenter och det var då tidningen var där och gjorde reportage. I artikeln så står det att han är en hovawat! Min undran är hur många watt är det i en hoffe?!

070817-19
 
Vi har varit på besök hos kennel Telehoffen i Norge för att titta på Bärsens valpar som har hunnit bli 6 veckor. Det finns fortfarande hanvalpar kvar att tinga, för mer info gå in på Norsk Hovawartklubb www.hovawart.no . Stort tack till Merete och Kjersti för en väldigt trevlig helg med mycket hundsnack.

 

070811-12
 
Bärsen har varit på utställning i Danmark. Det resulterade i 3 nya championtitlar, dansk, nordisk och internationell! Resultat och kritik på hans sida. Tack till Britt-Marie och Lasse som tog hand om Rosen och Fanny, så vi kunde genomföra denna resa som blev så givande!

 

070803-05
 
Den här helgen har vi haft den årliga Mytologträffen. Även valpar från våran A-kull har deltagit, närmare bestämt 5 st var med. Totalt deltog runt 30 familjer. Det var många avkommor efter Bärsen, 7 st, som var med under helgen. Det är alltid kul att träffa alla. Under helgen hade vi också en korning och där deltog Mjöd och Grogg. Mjöd blev godkänd på 330 p och hon fick även sin exteriörbeskrivning godkänd, så därmed har hon titeln Korad. Grattis Annika! Grogg fick endast delta på mentaldelen eftersom han inte har fyllt 2 år. Den gjorde han mycket bra och han fick totalt 440 p. Tack till alla som har deltagit under helgen!

 

070708
 
Nu har det kommit Bärsen-valpar hos kennel Telehoffen. Det blev 11 st, 6 hanar och 5 tikar. 5 blonda hanar, 1 smt hane, 2 svarta tikar, 2 smt tikar och 1 blond tik. Mycket blondisar!

 

070706-07
 
Ena helgen vacker, nästa arbete! Vi blev utringda för skarpt eftersök fredagkväll och var ute ca 6 timmar. Kom hem halv tre och fick sen ett nytt samtal åtta på morgonen eftersom farbrorn fortfarande var borta. Han hittades först klockan tre på eftermiddagen och det var ett av de civila hundekipagen som hittade honom. Kul för alla oss som ingår i denna grupp, men extra kul för Lasse och Busan som var med på sitt första skarpa eftersök och hittade farbrorn. Det visar att det är värt att kalla ut oss. Bärsen och jag får nöja oss med att hamna i VLT http://www.vlt.se/artikelmall.asp?version=504162  Som vanligt så har reportern inte riktigt fattat vad jag berättade, så det låter som att hunden går runt och tittar efter folk i skogen. Men jag kan ju låtsas att det är nån annan hund hon menar eftersom han blir kallad Bersen i artikeln ;o)

 

070701
 
För fjärde året i rad så har vi varit till Osby på rasspecial. Vi fick återigen åka hem med fina resultat. Alfa blev 2a i valpklass, men fick inget HP. Domaren tyckte att hon var för lockig i pälsen. Grogg fick en 2a och Mjöd fick en 1a med CK och kom på 4e plats i öppen klass. Sist ut var Bärsen som för 4e året i rad vann championklass. Det blev mycket springa, så i kampen om bästa hane lämnades kopplet över och Lisen fick springa hem segern. Yippi! Nu fick vi vårt 3e IHF-cert och därmed är Bärsen IHF champion. Vi blev BIM till slut, precis som tidigare år. Det lustiga i det hela är att vi under dessa år blivit slagna av Thilwhils Allie, Thilwhils Akka och nu i år Akka dottern Thilwhils Elsa. Det verkar vara en farlig släkt det där ;o) Vi vill tacka södra Lo:t för ett toppen arrangemang. Det är alltid lika kul att komma ner och träffa massor av trevliga människor. Tack även till Carro, Annika, Britt-Marie, Lasse, Lisen, Gittan, Johanna och Andreas för trevligt sällskap på campingen.

 

070617
 
Vi har varit på rasspecial i Avesta. Valparna fick bra kritik och dom placerade sig i ordningen Alfa 1a m HP, Alba 2a, Angel 3a. Asahi blev 1a m HP. Så det blev Alfa och Asahi som fick göra upp om BIR och BIM. BIR blev Alfa, som fick en passande stor rosa rosett. Sen hade vi avels- och uppfödargrupp och där fick vi HP i båda. Näst ut var Grogg som fick en 2a i unghundsklass. Därefter var det dags för Bärsen som blev 1a i chkl och sen slutade som 3e bästa hane. Sist ut för vår del blev Mjöd som fick en 2a i ökl. Vi är jättenöjda med dagen och det var som vanligt kul att träffa alla, trots regnet så hade vi en trevlig dag.

 

070614
 
Annika och Mjöd har debuterat i lydnadsklass 1 idag. Dom fick ihop 148 poäng och kom på 3e plats. Grattis!

 

070603
 
Bärsen och jag har gjort en lång resa till Norge i onödan. Utställningen resulterade endast i en andra placering i championklass. Av 15 hanhundar var det endast en som fick ck!

 

070520
 
Grattis till pappa Styx som har gjort sin exteriörbeskrivning idag och därmed fått titeln Korad.

 

070506
 
Bärsen har haft dambesök från Norge. Nu får vi vänta och se ifall det blir några valpar i början av juli.

 

070408 Grattis till pappa Styx som blev BIR på Lilla Stockholm idag.

 

070401
 
Bärsen och jag har varit och gjort årets polisprov. Det blev litet tidigare i år än förra året. Vi blev godkända i år igen, så då fortsätter vi ett tag till. Härligt datum att få komma med en nyhet som faktiskt är sann!

 

070318
 
Idag var vi i väg och kikade på korning. Vi får gratulera pappa Styx som blev godkänd. Efter det så åkte hela "Cirkus" Bärsärk vidare till familjen Björkman för att hälsa på en liten 9 veckors Fransk bulldogvalp. Hon var verkligen super söt!

070228
 
Super Cider rycker ut på specialuppdrag och gör en insats som extramamma! Hon återfinns för tillfället i valplådan hos Mytologins kennel för att ta hand om dom moderlösa småttingarna. Eftersom våra småttingar nu är flygfärdiga så lånar vi gärna ut henne till en vän i nöd. That's what friends are for!

 

070218
 
Nu gör vi som alla andra och startar en blogg för valparna. Vi får se om tiden räcker till, men vi gör ett gott försök iallafall!

 

070111
 
Nu har vi äntligen fått tillbaka internetuppkopplingen. Typiskt att det ska krångla just nu när man gärna vill uppdatera. Vi har även varit strömlösa i 14 timmar och det var litet jobbigt, men med pannlampa och värmeljus så löser man det mesta! Bilder kommer allt eftersom att läggas ut på valpsidan under länken A-kullen.

 

070105
 
Valpar födda! 10st, 4 smt hanar, 1 blond hane, 3 smt tikar & 2 blonda tikar

 

 

Tillbaka