STARTSIDA

NYHETER

RASSTANDARD

OM MIG

MINA HUNDAR

VALPAR

TIDIGARE KULLAR

HUNDHIMLEN

GALLERI

LÄNKAR

KONTAKTA MIG 

 

Nyheter 2011

Tidigare nyheter hittar ni under respektive år.

2004    2005    2006    2007    2008    2009    2010

 

111228 Idag blir B-kullen 1år, grattis till er alla! Vi har en spännande vår att se framemot när det nu börjar bli dags för röntgen och MH.

 

111222

 

111210
 
Vi har varit på Stockholms Hundmässa och ställt ut Epos. Det var så roligt att för en gångs skull få se flera Maremmor. Två juniorhanar, en öppenklass hane och så var vi två i champion. Sen var det två juniortikar och en öppenklass tik. Bir och Bim blev två finska hundar. Epos resultat hittar du på hans sida.

 

111027-111030
 
Jag och Grogg har deltagit fyra dagar på SÖF, Särskild övning förband, på Veckholms skjutfält utanför Enköping. Jag har bott i tält med min pluton och Grogg har bott i sitt knäppetält, vilket han skötte alldeles utmärkt. Vi fick bla vara ute på en tretimmar lång mörkerpatrullering vilket innebar att jag fick tillfälle att öva på att "se" min hunds markeringar på ett annat sätt. Vi var fyra hundförare plus hundtjänst-instruktör ute under denna övning och vi hade otroligt roliga och läraktiga dagar tillsammans. Även Cider och Lasse var med och skötte sig alldeles utmärkt. Jag kan bara hålla med Lasse om att hoffarna är alltid bäst när det gäller och det går att vila sig i form! ;o)

 

110925
 
Vi har varit på rasspecialen i Flen. Bios och Beamish ställdes i valpklass 6-9 månader. Bios blev fyra utan hp och Beamish blev oplacerad. Asahi var med i öppen klass där han fick excellent och fin kritik, tyvärr blev han oplacerad i konkurrensen. Tack alla för en trevlig dag!

 

110911
 
Idag har Zingha gjort inträdesprov för försvarsmaktshund. Det klarade hon alldeles utmärkt. Grattis Lasse! Med var även Bärsens dotter Telehoffen's Amazing Kiera som också blev godkänd. Grattis Elin!

 

110904
 
Bärsärks Belhaven "Bella" har varit på sin första utställning. Hon fick HP och fin kritik. Ska försöka få ordning på hennes sidor så jag kan lägga ut kritiken. Under söndagen hade vi också en träff för B-kullen där Bira, Bios och Beamish "Betsy" var med. Trevligt att träffa alla hundar och ägare. En ny träff planeras till våren och då hoppas vi att även Bella och Boss kan vara med.

 

110821
 
Idag var det dags för utställning i Norrköping med Epos. Jag trodde vi skulle få konkurrens, men det var en tik som var med så han var ensam hane även idag. Han får nu även titulera sig Svensk vinnare -11. Se resultat och kritik på hans sida.

 

110820
 
Vi har varit på utställning i Eskilstuna med Epos. Det gick vägen även denna gång, så det blev full pott och även en championtitel. Se resultat och kritik på hans sida.

 

110723
 
Vi har varit på Köpingsutställningen med Epos. Trots att han inte har mycket till päls så gick det kanon, full pott! Se resultat och kritik på hans sida.

 

110628
 
Zingha har genomfört sitt MH med 1a på skotten. Se resultatet på hennes egen sida.

 

110619
 
Vi har varit på rasspecialen i Avesta med Bios och Fjant även syster Bira med familj var där. Det gick bäst för Bios som blev bästa valp och fick fin kritik. Bilder och kritik kommer på respektive hunds sida.

 

110430
 
Grattis till Mneusi och hennes syskon i Mytologins M-kull som blir 6 år idag. Ännu finns det en tikvalp kvar som söker nytt hem, detta pga att vi  inte har hittat rätt köpare. Vi söker dig som vill ge henne ett aktivt hem. Du får gärna ha tidigare hunderfarenhet, men det är inget krav. Vi ser helst att hon kommer till ett hem där det inte redan finns hund, då hon kommer att kräva en hel del träning pga sin självständighet.

 

110424
 
Asahi och Alba har varit på Waxholms BK och gjort sin exteriör-beskrivning. Båda blev godkända och kan nu titulera sig Korad. Grattis Lena m Alba samt Asahi m Daniela och Tobbe. Tack för att ni ställer upp och åker på det jag ber om!

 

110417
 
Vi har varit och ställt ut Epos på Rocklunda. Han fick excellent, ck, cert och blev Bir. Kritiken var väldigt fin, finns att läsa på hans utställnings-sida.

 

110409-110410 Jag har tillsammans med Grogg och Fjant varit på Mellansvenskas träningshelg i Gävle. Ett mycket trevligt arrangemang med lydnad för instruktör samt eget skogsarbete. Nöjd och trött matte med hundar! 

 

110408
 
Grogg har haft besök av Mytologins Kråka och nu väntar vi med spänning på om det blir valpar på Swedehof's kennel.

 

110317-110320
 
Jag och Grogg har deltagit 4 dagar på KFÖ. Det omfattade bland annat vinterutbildning för oss hundekipage, så vi fick prova på både skidor och snöskor. Nästa vinter blir det helt klart ett par vita blixten och kasa runt med här på gärdet! Tack till övriga hundförare och instruktörer som gjorde dom här fyra dagarna till en riktigt rolig övning.

 

110312
 
Grattis till Bärsen och hans syskon i Mytologins B-kull som har blivit hela 11 år gamla. Det firade vi med en tur till Djurmagazinet där Bärsen fick välja ut en egen present, valet föll på en gul mjuk häst. Valparna var med för miljöträning och vägning. Mellan 10 och 11 kilo hamnar vågen på nu.

 

110204 Grattis till Zingha och hennes syskon i Mytologins W-kull som blir 1 år.

 

110105 Grattis till min A-kull som idag fyller 4 år. B-kullen har hunnit bli en vecka gamla och växer så det knakar.