STARTSIDA

NYHETER

RASSTANDARD

OM MIG

MINA HUNDAR

VALPAR

TIDIGARE KULLAR

HUNDHIMLEN

GALLERI

LÄNKAR

KONTAKTA MIG 

 

Nyheter 2014

Tidigare nyheter hittar ni under respektive år.

2004    2005    2006    2007    2008    2009    2010    2011    2012    2013

 

141228
 
Grattis till alla i vår B-kull som fyller 4 år idag! Hoppas ni har blivit ordentligt firade av era hussar och mattar, Fjant fick följa med in i hundaffären och välja ben själv i år, så nu fick han äntligen det han ville ha.

 

141226

 

141109
 
Boss med husse och matte har varit ända till Lomma Bk för att göra om korningen. Det gav verkligen lön för mödan, 469 poäng och numera titel korad! Stort grattis till er som har kämpat så bra med honom under året och tack till hans matte som var så envis och verkligen ville låta honom få en chans till i korningsbanan.

 

140921
 
Vi har varit på RM utställning för hovawart i Södertälje. Belhaven "Bella" gjorde sin exteriörbeskrivning och blev godkänd. Vi ställde ut henne också och det resulterade i ett Very Good. En lång men mycket trevlig dag!

 

140914
 
Vi har varit med Bios och Belhaven på korning i Fagersta. En trevlig dag med mycket bra domare! Tyvärr så blev ingen av damerna godkända, men vi är nöjda med deras prestation ändå. Bios klarade poänggränserna på både del 1 och 2, men där räckte inte totalpoängen (275 p). Bella skrapade ihop 345 poäng men det saknades 8 poäng på del 1 som gjorde att hon inte blev godkänd.

 

140728
 
Älskade Cider tyvärr så var det nu din tur att gå över regnbågsbron och få slippa att ha ont mer. Trots att du inte har bott här dom senaste sju åren så har jag ändå gråtit över att förlora en genomsnäll och mycket speciell hund. Mina tankar är hos Lasse och Britt-Marie som i samråd med veterinären var tvungna att ta detta svåra beslut.

 

140531
 
Idag har Fjant och jag varit på inträdesprov för patrullhund. Det gick bra så nu är det bara att träna hårt och hoppas på att allt är på plats till certprovet som blir i november.

 

140504
 
Vi har varit med Boss och hans husse och matte på korning. Han lyckades skrapa ihop 364 poäng och hade tillräckligt med poäng på båda delar, men blev tyvärr ändå inte godkänd. Detta pga att han lämnade platsen vid skottet under för lång tid. Det berodde inte på att han var rädd, men skotten ökade hans aktivitetsnivå så han sprang både till skytten, vidare till harbanan osv och hade ingen lust att lyssna på nån inkallning. Tråkigt att inte få titeln pga detta, men jag är nöjd i övrigt med tanke på hur han var när vi fick tillbaka honom förra året och hur mycket han ändå utvecklats till det bättre under kort tid. Vi fick en mycket bra genomgång av protokollet och anledningen till varför dom inte kunde godkänna honom och det är jag mycket tacksam över för det blir lättare för alla inblandade att förstå hur domarna tänker.

 

140330
 
Idag har Boss varit på inträdesprov för patrullhund tillsammans med sin husse. Dom blev godkända så nu är det bara att köra hårt för att klara certprov i slutet av året. Grattis till er alla!

 

140204
 
Grattis till Groggs dotter Zingha och alla hennes syskon i Mytologins W-kull som blir 4 år idag.

 

140105
 
Idag säger vi stort grattis till våran A-kull som blir 7 år! Albas matte hälsar att dom har firat med sedvanligt STORT ben och långpromenad. Även Albin och hans mattar har firat med extra god mat och fin ny leksak. Det är alltid lika roligt att få en liten födelsedagsrapport från era familjer!