STARTSIDA

NYHETER

RASSTANDARD

OM MIG

MINA HUNDAR

VALPAR

TIDIGARE KULLAR

HUNDHIMLEN

GALLERI

LÄNKAR

KONTAKTA MIG 

 

Nyheter 2015

Tidigare nyheter hittar ni under respektive år.

2004    2005    2006    2007    2008    2009    2010    2011    2012    2013    2014

151228 Grattis till alla i vår B-kull som fyller 5 år idag!

 

151223
 

 

150917
 
Obduktionssvaret gällande Zingha löd lunglobstorsion. Det betyder att lungloben var vriden i 180 grader och det gav grava cirkulationsstörningar samt att lungvävnaden delvis hade gått sönder. Denna åkomma är mer vanlig hos djupbröstade raser och det går att likna med magomvridning. Enligt veterinären så vet man inte varför hon fick det och det har kommit mycket plötsligt, så det är inget hon har gått med under någon längre tid. Man kan göra operation men det är en lång och smärtsam rehabilitering så det hade inte varit något alternativ utan det var helt rätt att låta henne somna och slippa mer lidande. Vila i frid vår sista svarta hovawart!

 

150806
 
Avslutningen av juli månad samt inledningen på augusti har varit riktigt tråkiga. I slutet av juli fick Christer låta sin älskade Rosen, Bärsärks Alfa Lente, somna in pga av cancer. Igår fick Lasse ta det svåra beslutet att låta Zingha, Mytologins Wipera, somna in efter att hastigt insjuknat i lördags och sen dess legat inlagd på Strömsholm. Vi vet i dagsläget inte orsaken till det snabba förloppet och hon kommer att obduceras. Vi är så ledsna över dessa två som hade många år kvar att leva och våra tankar är hos respektive familj.

 

150523
 
Fjant och jag har under april månad gått på Noseworkkurs. Det har varit otroligt kul och lärorikt, eftersom det verkar vara något som passar honom så chansade jag på att anmäla till ett doftprov i Sala. Det var spännande och nervöst att göra något helt nytt, han skötte sig och visade mig rätt låda så vi blev godkända. Vi lär nog träna betydligt mycket mer innan det blir dags för tävling, men om andan faller på så kan vi nu testa det också om vi vill.

 

150425
 
Utställning i Västerås för Epos, denna gång gick det inte alls bra, men så kan det vara i den sporten. Nu blir det inga utställningar förrän till hösten och då kanske det blir Åland och Norge, får se vad vi känner för. Vi väntar på registrering och röntgenresultat för uppfödarens tikar, så förhoppningsvis blir det parning under detta år.

 

150405
 
Epos har varit på utställning i Stockholm och det gick mycket bra för honom denna gång. Vi var inte ensamma i vår ras så då blir man extra glad när hunden blir både BIR och Svensk vinnare -15.

 

150105 Grattis till alla i min A-kull som idag fyller hela 8 år!