STARTSIDA

NYHETER

RASSTANDARD

OM MIG

MINA HUNDAR

VALPAR

TIDIGARE KULLAR

HUNDHIMLEN

GALLERI

LÄNKAR

KONTAKTA MIG 

 

Om mig

Jag som har kennelnamnet Bärsärks heter Åsa. Jag bor i Kolbäck, som ligger mellan Västerås och Köping. Här hemma hos mig bor hoffen Cava, aussien Ciro samt maremman Ice.

 

Jag har haft hund sen 1988 då jag skaffade en schäfer tillsammans med min dåvarande sambo. Eftersom det blev hans hund så bestämde jag mig för att jag ville ha en egen. Jag tittade redan då på hovawart men det blev ingen den gången. Istället blev det en blandras, där mamma var hovawart och pappa schäfer. Tillsammans med King gick jag kurser på brukshundklubben och började tävla lydnad när han var 10 månader gammal. Vi tog LP1 och LP2, sen tävlade vi även i trean några gånger. Jag utbildade honom till bevakningshund och vi blev det första godkända ekipaget för hemvärnet i Stockholm -92. Jag har sedan dess varit aktiv inom bevakningen. Nästa hund att utbilda var schäfern Access som jag blev godkänd med -96.

I augusti 2000 fick jag äntligen min egen hovawart, Bärsärk, en omplacering på fem månader från Mytologins kennel. Bärsärk även kallad Bärsen blev godkänd bevakningshund i juni -01. Du kan läsa mer om det jag har gjort med Bärsen på hans egna sidor. Det var inte lätt för någon att efterträda Bärsen, men min tyska import Dough V Anjema, Grogg, har iallafall arbetsmässigt hållit måttet men tyvärr är han ingen exteriör skönhet. Han blev färdig försvarsmaktshund i maj 2009 och på hans sidor går det att läsa vad vi har gjort tillsammans. Målet under 2014 var att utbilda min egenuppfödda Bärsärks Bud Light, Fjant, till patrullhund och inträdesprovet blev godkänt i maj och vi deltog på hela kursen. Pga problem med öronen så klarade han inte skottet på lydnadsprovet, trots att han hade godkänt på skotten både på MH och korning. I samband med detta så påbörjades en lång veterinärutredning och tyvärr visade det sig att han hade allergi mot kvalster och pollen så det blev tyvärr ingen patrullhund av honom. Istället så blev det en Noseworkkurs och det skulle visa sig att det passade honom alldeles utmärkt. Tyvärr hittade vi inte någon medicin som hjälpte mot hans klåda och han började få kraftiga biverkningar mot kortison under hösten 2016, så vi blev tvungna att ta det otroligt svåra beslutet att låta honom somna in.

Jag är utbildad SBK instruktör, bevakningshundsinstruktör, hundtjänstinstruktör samt A-figurant för mentalbeskrivning - MH.

Jag har även gått delar av SKK's gamla uppfödarutbildning, Anatomi, Beteende, Näringslära samt Parning & Valpning.

Jag är medlem i Svenska Hovawartklubben, Wästmanlands Kennelklubb, Västerås Brukshundklubb, Svenska Australian Shepherdklubben samt Maremmano Abruzzese sällskapet.

 

Tillbaka