STARTSIDA

NYHETER

RASSTANDARD

OM MIG

MINA HUNDAR

VALPAR

TIDIGARE KULLAR

HUNDHIMLEN

GALLERI

LÄNKAR

KONTAKTA MIG 

 

Nyheter 2005

 

051211
 
Stort grattis till brorsan Bure som blev BIR och Svensk Vinnare -05 på Hund 2005.

 

051113
 
Fyra av Bärsens barn har varit på utställning och skött sig alldeles ypperligt. Bland systrarna så blev det en ren familjeuppgörelse. Mjöd blev 1:a med HP, Mithra blev 2:a och Menja blev 3:a. Brorsan Mjölner skötte sig också bra och kom 3:a bland hanvalparna. Mjöd lyckades även denna gång att sno åt sig BIR titeln! Grattis till er alla och tack för en trevlig dag!

 

051030
 
Cider har gjort sin exteriörbeskrivning och blivit godkänd. Nu hoppas vi på att komma med på en korning strax innan nästa löp.

 

051015
 
Har nu så smått börjat få ordning på den nya datorn, så att jag återigen kan börja uppdatera hemsidan. Det har hänt en hel del sen sista uppdateringen. Grattis till Menja som blev BIM-valp i Västerås, Mode som blev BIR-valp i Ljusdal, Mist som blev BIR-valp i Norrköping och Mjöd som blev BIR-valp i Sundsvall!

 

050827
Vi har varit på utställning i Morokulien. Det var Norsk Hovawartklubb som arrangerade sin årliga rasspecial. Inte heller denna gång blev det några framgångar, men det var ett trevligt arrangemang och vi kommer säkert tillbaka. Tack Viktoria för trevligt ressällskap och tack Inger för att vi fick sova över!

 

050821
Vi har varit på RM i Gysinge. Det blev inga lysande resultat för våra hundar idag. Grattis till brorsan Bure 2 bhkl, M's Ibor BIM jr och M's Loke BIM valp. Tack till alla Mytologer som var där och ställde ut och till er som kom och tittade! Det är alltid lika kul att träffas.

 

050805-07
Vi har varit på Mytologträff hela helgen. Det var jätte roligt att få se lilla Mjöd igen. Hon blev jätteglad när hon såg oss och det känns givetvis bra. Ytterligare 4 syskon var där och det var kul att även få se dessa. Trevligt att också få träffa gamla och nya Mytologfamiljer. Tack alla för en trevlig helg och hoppas att vi ses igen nästa år!

 

050801
Vi har varit på semester en vecka i Sollefteå hos Lone och Rickard. Med vid hemresan var två nya kattungar, Pisang och Passoa. Dom blir definitivt innekatter, så länge vi bor här!
   
050724
Bärsen har varit på Wästmanlands Kennelklubbs internationella utställning. Resultatet blev 1 chkl, ck, 2 bhkl, r-cacib. Totalt var det 21 hundar med.

 

050721
Ytterligare ett röntgenresultat har kommit denna gång för Bergahoppets Dream Catcher "Trixie" och hon hade också HD A och AD ua. Grattis! 

 

050703
Nu har röntgen resultat för Bergahoppets Devil Dream "Charlie" kommit och även han har HD A och AD ua. Grattis!

 

050625-
0703
Vi har under denna period haft Mytologins Mjöd hemma hos oss. En jätte trevlig valp som vi hoppas mycket på. Lilla Nosi som vi har kallat henne för har hunnit med massor under denna vecka. I synnerhet är hon en hejare på att åka bil! Det var mycket svårt att låta henne åka till fodervärden, men nu var det bestämt så och hon kommer att få det jättebra.

 

050621
Först ut att få röntgen resultat i Bärsens första kull är Bergahoppets Dream Power "Doris" HD A och AD ua. Grattis!

 

050619
Vi har varit till Osby på AfH Södras utställning. Vi är jättenöjda med hundarnas resultat som resulterade i en 1:a med HP för Cider samt för Bärsens räkning 1:a i championklass med ck, bästa hane, BIM, IHF-cert och två vandringspriser. Vår långa resa gav definitivt resultat! Tack södra för en trevlig och välordnad dag. Vi kommer tillbaka nästa år igen!

 

050611
Nytt valpbesök! Full fart precis som tidigare och snygga är dom också. Det ska bli mycket spännande att få följa dessa framöver. Bilder kommer så småningom. Nu är det endast en hane kvar att tinga!

 

050605
Vi har varit på MH med Cider och tre av Bärsens avkommor i förra kullen. Ciders resultat finns under MH. Vi är mycket nöjda med hennes resultat.

 

050604
Idag har vi varit och tittat på valparna igen. Det blir Mytologins Mjöd som kommer att bli vårt nya stjärnskott. Hon kommer att bo hos vår fodervärd, Roddy och Annika Brun i Hudiksvall. En ny sida är upplagd för henne. Det finns två svarta hanar kvar att tinga.

 

050528
Vi har varit och tittat på Bärsens valpar. Dom är nu 4 veckor gamla och det är full fart på allihopa. Bilder finns på sidan Bärsens valpar och det kommer fler framöver.

 

050515
Idag har vi varit och gjort polisprövning för eftersök av försvunnen person. Vi blev godkända för tredje året i rad, men det räcker inte med provet utan till hösten väntar också den sedvanliga tillämpningsövningen. Då får vi varsitt område att genomsöka och då tittar man på hur förarna lägger upp sitt sökarbete etc. 

 

050510
Nu har vi fått dom två sista HD resultaten för Ciders syskon, Cedric A1 och Cord A2. Så nu är hela kullen röntgad och alla har A höfter! Crisu och Cheyenne har gjort Jugendbeurteilung. Cheyenne har klarat sitt BH (Begleithundeprüfung) och mamma Marla har klarat FH1. 

 

050501
Igår föddes det valpar efter Bärsen hos Mytologins kennel. Det blev 9 st, 5 hanar och 4 tikar.

 

050426
Idag var Bärsen och jag på löpsedeln till Bärgslagsbladet! Artikeln handlade om söndagens uppvisning i Arboga.

 

050425
Cider och jag har varit på klickerträning igen. Denna gång övade vi på ståendet, bakdelskontroll, platsliggning samt störningar från andra ekipage. Det gick jättebra även denna gång, även om det av och till var väldigt intressant att nosa i backen.

 

050424 Bärsen och jag har varit på uppvisning i Arboga tillsammans med två hemvärnsekipage och två räddningshundsekipage. Det var i samband med Frivilliga resursgruppens utbildningsavslutning. Vi fick åka med polishelikoptern och det klarade Bärsen galant. Det var jättekul så vi gör det gärna igen!
   
050423
Eftersom Berädd På blev inställt i sista stund, så åkte vi istället på funktionsövning i Sala. En mycket bra dag med bra instruktörer. Vi gick först en patrullstig med ljud och vind. På ljudet gjorde Bärsen en riktig kanonmarkering och jag fick beröm för att vi jobbade så bra ihop. 

 

050417
Vi har hämtat en ny kompis till Whiskey. En helröd liten kille som ska heta Smirnoff!

 

050416
Vi har varit på "valpträff "hos Bergahoppets kennel och träffat tre av Bärsens avkommor. Vi hade en hel dag ute i skogen med spår, sök och uppletande. Kul att få se dom igen när dom har blivit så stora. Tack alla för en trevlig dag!

 

050410
Cider och jag har varit på klickerträning. Det var första gången vi tränade med så många andra hundar runtomkring och det gick över förväntan. Inget speciellt intresse för dom andra hundarna, utan matte var faktiskt mest intressant! 

 

050409
Bärsen och jag har varit på hemvärnsövning i Enköping. Vi har övat rek. och genomsök av stabsplats.

 

050401-03
Jag har varit på Anatomiutbildning, en del i SKK's uppfödarutbildning. En mycket bra och intressant kurs med en otroligt bra föreläsare, Gerard O'Shea. 

 

050331
Tydligen så räckte det inte att vi fick Ouzo påkörd. Idag på förmiddagen så fick vi vår bästa musjägare Baileys påkörd. Han dog direkt, så det fanns inget att göra. Vid båda tillfällena har den som kört på åtminstone stannat och talat om vad som hänt. Stort tack till dessa människor. Vi kan trösta oss med att vi iallafall fått reda på vad som har hänt båda våra katter.

 

050329
Sorgen är stor efter våran Ouzo katt. Tyvärr blev han påkörd av en bil ute på stora vägen igår och jag blev tvungen att ta det svåra beslutet att låta honom somna in. Vi kommer aldrig att glömma dig!

 

050326
Grattis till brorsan Bure som tog Ck, Cacib och blev BIR förra helgen på SKK's utställning i Malmö. Grattis också till dagens resultat på lilla Stockholm, Ck, Cacib och BIR igen!

 

050323-24
Bärsen och matte har varit på Hundcampus. Första dagen gick bra, men dag 2 så var Bärsen inte intresserad av att bita i nånting. Det var bara lukternas värld som räknades! Undrar om det kan ha nånting med Ciders löp att göra :o)

 

050312
Grattis på 5-årsdagen alla syskonen i B-kullen! Tänk vad tiden går fort när man har roligt! Vi har firat födelsedagen med sökträning med mycket korv som belöning och till kvällen blev det lever i maten och som efterrätt ett grisöra. 

 

050223
Bärsen har parat Ulanka vom Nordsturm (Hxa). Nu håller vi tummarna för att det blir många tikar. Förhoppningsvis hittar vi någon som vill ta en fodervärdstik, då vi inte kan behålla någon hemma.

 

050204
Vi har fått Ciders höftleds- och armbågsresultat, HD A och AD ua. Hurra!

 

050129-30
Bärsen och jag har varit på Hundcampus och provat på skydds. Troligtvis kommer vi att åka dit fler gånger. Här finns det mycket intressanta saker att lära.

 

050105
Vi har varit 1 vecka i Sollefteå hos Lone, Rickard, Malin och Inca. Cider och Bärsen fick turas om att dra Malin i pulkan och det gick jättebra trots att det var första gången vi provade på att dra. Tack för god mat och en trevlig, avkopplande vecka. Hem i bagaget kom en ny katt med! Han är 3½ månad, röd, lurvig och har fått namnet Ouzo.

 

Tillbaka