STARTSIDA

NYHETER

RASSTANDARD

OM MIG

MINA HUNDAR

VALPAR

TIDIGARE KULLAR

HUNDHIMLEN

GALLERI

LÄNKAR

KONTAKTA MIG 

 

Nyheter 2006

Tidigare nyheter hittar ni under respektive år.

2004    2005

061209 Bärsen och jag har varit på Stora Stockholm, han blev 2a i  chkl, fick ck, men blev oplac  i bhkl. Jag visade även Mjölner som fick en 1a och placerade sig som 2a i  uhkl och Mjöd fick en 2a i uhkl. Inga större framgångar, men vi fick ändå jubla högt eftersom Styx tog hem BIR och blev Svensk Vinnare -06. Grattis till Nisse och Lisen!

 

061119
 
Bärsen och jag har deltagit på utbildningen sök i och mot byggnad under året. Idag fick vi och 7 andra ekipage visa upp hur långt vi har nått. Representanter fanns med från FHTE, HVSS och SBK's centrala hundtjänstenhet. Nu ska vår utbildning dokumenteras och redovisas till SBK. Det har varit jätte kul att få vara med och bidragit till denna utredning om hur utbildningen eventuellt kan bedrivas i framtiden. Det har också varit roligt med alla nya ekipage som vi har lärt känna och vi hoppas på att vi kan fortsätta att finslipa på det här tillsammans framöver.

061116 Vi har fått Groggs röntgen resultat, HD A och AD ua. Yees!!!!

 

061104 Cider är parad. Mer info kommer snart på valpsidan.

 

061028
 
Vi har tillbringat hela dagen på MH. Först ut i banan var Grogg som skötte sig alldeles utmärkt. Sen fick vi under dagen se Munin, Mjölner, Mjöd och Mysing. Grattis till alla ekipage som nu har genomfört MH.

 

061024
 
Mysing har flyttat från Skellefteå till Stockholm. Vi önskar familjen Fischer lycka till och välkomna in i "M-familjen"

 

061014
 
Så var det dags för det sista röntgen resultatet och även Mordor hade HD A. Grattis Carina! Kul med en hel kull med HD A!

 

061012
 
Nu har även Mists röntgen resultat kommit och det var också HD A. Grattis Ulla med familj!

 

061010
 
Nu har Modes röntgen resultat kommit och även det visade HD A och AD ua. Grattis Amelie och Jocke!

 

061007
 
Bärsen och jag har varit på utställning i Kongsvinger. Denna gång gav resan utdelning och vi åkte hem med ett norskt cert vilket innebär att han har blivit Norsk utställningschampion. Även Mjöd har varit på utställning idag, i Timrå och hon fick 1a med HP, grattis Annika.

 

061001
 
Nu har vi återigen gjort ett delprov för sök i byggnad. Vi fick godkänt även denna gång. Nu närmare sig provet med stormsteg och det är bara att ligga i med fortsatt träning.

 

060928
 
Munin har varit på höftledsröntgen, resultat HD A och AD ua. Grattis Nina och Berra! Nu är det bara 3 st kvar, Mode har varit iväg och Mordor har bokat tid, sen återstår bara Mist!

 

060926
 
Mithra har varit på höftledsröntgen, resultat HD A och AD ua. Grattis Eva! Grattis till Amelie och Mode som har varit på utställning och kommit hem med fin kritik och en 1a med HP. Mode har också gjort sitt MH med fint resultat. I övrigt så har vi hunnit att vara på utställning och tävling men inget har resulterat i nåt jippi resultat!

 

060908-09
 
Sjöräddningsgänget "nerifrån" har varit här i Västerås för en träningshelg. På fredagskvällen körde vi två enklare övningar. Under lördag förmiddag så fick vi hålla på med liksök. Plattan som man lägger i vattnet är svår eftersom vittringen går iväg med både vind och vattenströmmar. Men vi fick markering från båten på plattan som hängde ca 3½ m under ytan och vi var ganska så långt ifrån, jag skulle uppskatta nånstans mellan 50-100 m. Tyvärr kunde vi inte vara med på övningarna under lördagkväll pga födelsedagsfirande och söndagen spenderade vi på Rosersberg för fortsatt träning av sök i byggnad. Jag är iallafall jättenöjd med den träning jag fick vara med på och det var mycket trevligt att få träffa nya och gamla träningskompisar för utbyte av träningstips och erfarenheter.

 

060901
 
Stort grattis till Maria och Doris som har varit på korning idag. Det resulterade i 143 poäng och det är Bärsens första barn som får titeln Korad.

 

060831
 
Vi har varit i Marma och varit testhundar för nya korningen. Det var mycket intressant att få se det nya upplägget samt hundarnas reaktioner. Båda hundarna skötte sig mycket bra.

 

060825-27
 
Bärsen och jag har varit i Marma på KU/RU helg. Vi gjorde om funktionskontrollen och denna gång klarade han alla delar. Detta innebär att han får kallas Försvarsmaktshund! Det var som vanligt en mycket trevlig helg, med mycket tid för varje hund eftersom det var väldigt få deltagare. Endast 4 deltagare på lördagen och 2 deltagare på söndagen samt 3 instruktörer var närvarande. Både jag och hunden var mycket nöjda när vi åkte hem. Stort tack till alla för en trevlig helg!

 

060824
 
Idag kom svaret på Mjöds höftledsröntgen, Hd A och armbågar ua. Hurra!

 

060819
 
Cider och jag har varit på appell spårtävling. Denna gång var det riktigt nära uppflyttningen, men i värmen så var det tyvärr dåligt med ork kvar till lydnaden. Med 13 st startande så blev det dessutom en väldigt lång dag! Resultat finns på hennes tävlingssida.

 

060806
 
Vi får återigen gratulera Lena och Mjölner! Denna gång till ett fint utställningsresultat på Södertälje BK idag. 1:1 Ukl CK 3 bhkl.

 

060727
 
Nu har Mjölner varit iväg på röntgen och resultatet blev Hd A och Ad ua. Grattis! Vi fortsätter att hålla tummarna för resten.

 

060722
 
Bärsen och jag har varit på SKK's internationella utställning på Lövudden i Västerås. Det var en givande dag som slutade med att vi blev BIM! Grattis till Nisse och Styx som tog sitt första cert och blev 2a bästa hane.

 

060701-02
 
Vi har spenderat hela helgen i Osby! Vi bröt på lydnaden på lördagen, så det kändes ju inte så kul. Men senare på dagen så lyckades iallafall Christer och Bärsen att få en delad fjärde placering i hofferacet. Jag har för mig att tiden var 7,8 sekunder. Cider och Grogg sprang båda på 8,4 sekunder. Det blev söndagen och utställningen som blev vår dag. Bärsen upprepade sin bragd från förra året och blev BIM. Synd att vi skulle snubbla på målsnöret i år igen, men vi är ändå jätte nöjda att med den konkurrensen bli bästa hane. Återigen så åkte några vandringspriser med hem, så nu blir det till att åka nästa år igen! Vi åker mer än gärna, då vi tycker att det är ett fantastiskt bra arrangemang som södra genomför varje år. Stort tack till alla som fixar denna trevliga helg!

 

Foto: Jennie Karlsson

Foto: Jennie Karlsson

 

060628
 
Dags för lydnadstävling igen. Denna gång var vi också nära, men det räcker som bekant inte! Resultat finns på Ciders tävlingssida.

 

Foto: Carita Järvinen

Foto: Carita Järvinen

 

060611
 
Bärsen och jag har gjort utbildningskontroll för sök i byggnad. Det gick kanonbra och vi får fortsätta utbildningen. Vi måste givetvis fortsätta att träna under sommar uppehållet och efter dagens "prov" vet vi hur vi ska gå vidare. Nästa delprov är i början av oktober.

 

060607-08
 
Cider och jag har varit på två lydnadsklasstävlingar. Resultaten finns på hennes tävlingssida. Nu vet vi vad vi behöver att träna vidare på!

 

060605
 
Första röntgen resultatet för M-kullen har kommit, det var Mysing som var först ut med HD A och AD ua. Grattis!

 

060604
 
Återigen dags för årets polisprövning. Trots mycket litet sökträning det senaste halvåret, antal tillfällen går att räkna på ena handens fingrar, så klarade Bärsen provet alldeles utmärkt. Det var definitivt hans bästa sökprov hittills, så det går att vila sig i form! Tack till alla som var med och ordnade provet samt ställde upp som figuranter! Detta prov var extra roligt att genomföra eftersom Roddy och Annika var med som åskådare och fick se pappa Bärsen i riktig action! Jag fick också möjlighet att se Mjöd göra några rapportskick. Trots sin unga ålder är hon mycket lovande, med lika mycket driv till båda förarna. Vi håller tummarna för att hon ska komma ut på tävlingsbanan nästa år. 

 

060603
 
En lugn hemmadag byttes snabbt ut mot ett skarpt eftersök. Vi var ute ca 3 timmar och letade efter en dement dam i 80-års åldern. Det var Hemvärnets skallgångskedja som hittade henne.

 

060521
 
Cider och jag har debuterat i appellspåret. Det blev inte något lysande resultat, men vi blev iallafall godkända.

 

060514
 
Första kurstillfället för sök i byggnad på Rosersberg. Vi jobbade med markeringar av dolda figuranter inomhus, vilket inte är så lätt. Även om Bärsen ibland inte tar rullen på en gång så syns det tydligt när det finns någon i lokalen. Vi fortsätter att jobba vidare med markering av dold figurant och nästa gång vi träffas är det dags för funktionskontroll.

 

060513
 
Bärsen och jag har varit i Marma och gjort funktionskontroll för Försvarsmaktshund. Spårupptaget och spåret gick alldeles utmärkt trots en kraftig regnskur under liggtiden och väldigt kraftig blåst. Patrullstigen gick också bra, tyvärr så tog han inte ljudet, men jag är mycket nöjd med Bärsens arbete ändå. Det var trevligt att träffa alla gamla och nya hundförare samt instruktörer/befäl inom Uppland/Västmanlandsgruppen. Tack för en trevlig dag! Jag hade gärna stannat även på söndagen.

 

060506-07
 
Bärsen och jag har deltagit på en prova-på helg för blivande sjöräddningshundar. Några hundförare nerifrån Halmstad som tillhör Svenska sökhundsgruppen har under helgen varit här i Västerås. Tillsammans med Sjöräddningssällskapet så var vi ute och provade på att göra markering från båt, intresse för dykare i vattnet samt fått se om hunden markerar en sk likplatta i vattnet. En jättetrevlig och intressant helg med toppen väder. Vi får se om det blir någon spännande fortsättning på denna träning. Vår länstidning var ute och gjorde reportage, läs artikeln på VLT's hemsida.

 

 

060422
 
Bärsen och jag har varit med på anlagsprov för sök i/mot byggnad för försvaret. Vi var på Rosersbergs räddningsskola hela dagen tillsammans med 8 andra ekipage. Vi blev godkända och ska nu delta i denna utbildning med slutprov i november.

 

060401
 
Bärsen och jag har deltagit på Vårlöken. En övning där avtalspersonalen får öva inom sin egen tjänstegren. Det var första gången sen sammanslagningen av Västmanland och Uppland, som vi fick träffa hundförare och övrig hundtjänstpersonal från Uppland. En bra och trevlig dag som gav mersmak. Nu ser vi fram emot KU/RU utbildningen i Marma, i maj.

 

060325
 
Vi har varit med Cider på korning. Hon blev godkänd och resultatet finns på hennes korningssida. Nu behöver vi gå på en utställning för att få titeln Korad.

 

060225-26
 
Vi har varit på årets första utställning. Det resulterade i fina resultat för både Bärsen och Mjöd, båda blev placerade som reserv i bästa hane resp bästa tik. I juniorklass deltog 5 tikar och Mjöd vann sin klass, sedan var det 8 tikar i kampen om bästa tik. På söndagen hann vi se litet rapportträning innan vi åkte hem. Mjöd är yngst i gänget och skötte sig alldeles utmärkt. Tack Roddy och Annika för en trevlig helg!

 

060114
 
Grattis till Lena och Mjölner som blev 1:a med HP och kammade hem BIR vid Västeråsutställningen. Bra jobbat även av Caroline och Menja som blev 3:e bästa tik i sin klass. Vi är mycket stolta över alla Bärsen barnen som är ute och visar hur fina dom är.

 

060104-06
 
Vi har haft Mjöd boende här hos oss medans hennes fodervärdsfamilj har varit i London. Liten har blivit stora damen och det har varit jätte roligt att få se hur hon har utvecklats. Hon är en kopia av sin far på många sätt! Förhoppningsvis kan jag snart lägga ut litet nya bilder på henne.

 

060105
 
Vi har kommit igång med träningsgruppen i lydnad efter helgerna. Alla har fått välja ett lydnadsmoment som vi kommer att dela in i väldigt små delmoment och jobba med. Jag har valt framförgåendet eftersom vi inte har börjat träna det ännu. Jag har även bestämt mig för att jag måste börja föra en ordentlig träningslogg för att vi ska komma framåt i träningen.

 

060103
 
Nu har vi kommit hem från vår årliga nyårsresa till Sollefteå. Det var mycket snö, så Cider drog pulkan med Malin i år igen. Bilder skulle jag ju ta men det blev som vanligt ingenting. Tack Lone och Rickard för några trevliga dagar med god mat och dricka!

Tillbaka