STARTSIDA

NYHETER

RASSTANDARD

OM MIG

MINA HUNDAR

VALPAR

TIDIGARE KULLAR

HUNDHIMLEN

GALLERI

LÄNKAR

KONTAKTA MIG 

 

Nyheter 2008

Tidigare nyheter hittar ni under respektive år.

2004    2005    2006    2007   

081130
 
Annika och Mjöd har varit på intagningsprov för försvarsmaktshund. Det gick bra och dom blev godkända. Stort grattis!

 

081123
 
Vi har fått rapport ifrån Daniela och Tobias med Asahi att dom har varit på anlagsklass för viltspår. Det klarade han galant och fick maxpoäng. Grattis till er!

 

081025-081026
 
Jag har varit med Bärsen och Grogg på en träningshelg i Hudiksvall. Tillsammans med Roddy, Annika, B-M och Lasse körde vi bevakning hela helgen. En jätte trevlig helg med bra träning, trevligt sällskap och god mat. Till våren gör vi om det här nere!

 

081011
 
Annika och Mjöd har varit och tävlat appellspår idag. Det resulterade i full pott på specialen och en uppflyttning. Stort grattis till er! Jag har varit med Alba och  matte Lena på MH idag, både Alba och matte skötte sig mycket bra. Tack Gittan för att vi fick en plats på ett bra arrangerat MH, med mycket trevlig beskrivare, testledare och figuranter.

 

080927-080928 Ett jättestort grattis till Lasse och Cider som under helgen har deltagit på certprov för försvarsmaktshund och blivit godkända som ekipage för placering i hemvärnet.

 

080914
 
Mytologins Mjölner har varit på korning. Han skötte sig bra i banan och fick ihop 446 poäng, så nu har han titeln korad. Grattis Lena!

 

080907
 
Bärsen och jag har deltagit på ett nytt polisprov för eftersök av försvunnen person. Eftersom han var sjuk i våras och ej blev godkänd då, så var det dags att göra ett nytt försök. Denna gång klarade han det galant och särskilt söket är jag mycket nöjd med, där han också fick beröm av polisen. Sju av nio hundar blev godkända idag så det var en lyckad dag för flera av oss.

 

080830-080831
 
Vi har spenderat tre dagar på Gotland tillsammans med Magnus och Annika. Förutom oss fyra vuxna så hade vi sex hundar med oss.  Det här var första gången som vi skulle delta på Gotlands dubbelutställning. Jag ställde Bärsen och Dea, se resultat på respektive hunds sida. Vi hade en jättetrevlig helg med fint väder och trevligt sällskap. Det här måste vi göra om igen!

 

080810
 
Bärsen och jag har varit på RM i Vimmerby. Vi fick trevligt ressällskap av Lena och Mytologins Qrasa "Grynet". Bärsen placerade sig som 4a i chkl med ck.

 

080719
 
Dea och jag har varit hela dagen på utställning. Det var Wästmanlands Kennelklubb som hade internationell utställning i Köping. En mycket välarrangerad utställning, gott om plats, bra skyltat, mycket trevlig personal etc. Vädret var på vår sida ända tills finalerna då det blev åska och regn. Det gick bra för Dea se resultat på hennes sida. Jag vill även gratta Towa med Havrevingens Qaala som tog sitt sista cert och blev SUCH. Nu är hon trippelchampion inte 3 år fyllda, var ska det sluta nånstans!

 

080711-080713
 
Jag har varit iväg på en träningshelg med Bärsen och Grogg i Stöten/Sälen. Vårat sök/bevakningsgäng har kört intensivträning under dom här dagarna och det har gått jättebra för allihopa. Tack hela gänget för god mat, bra träning, trevligt sällskap och många skratt! Det här måste vi göra om framöver.

 

080703
 
Bärsen och jag har varit på World Dog Show i Stockholm. Det resulterade i ett rött band, Very good, mao en slät etta. Grattis till Nisse med Styx som fick rosa band, Excellent, och placerade sig som 2a i championklass. Vi hade iallafall en trevlig dag och tackar våra reskamrater, Inger och riesenhanen Hakkas, för trevligt sällskap!

 

080629
 
Så har vi återigen varit nere i Osby och deltagit på rasspecialen. Som vanligt så hade södra lokalområdet anordnat en alldeles utmärkt utställning med fina priser. Husse visade Rosen i unghundsklass där hon fick en 2a. Bärsen vann championklass och slutade som 2a bästa hane, med mycket fina ord från domaren. Vi tackar för trevliga dagar nere i söder och vi återkommer säkert nästa år igen!

 

080615
 
Idag har vi varit på utställning i Avesta hela dagen. Dea och husse var på SKK's utställning. Det resulterade i 1 valpklass tyvärr blev det inget HP men kritiken var bra. Läs mer på Deas utställningssida. Själv var jag och Bärsen på Hovawartklubbens rasspecial på brukshundklubben. Bärsen vann championklass fick ck och blev andra bästa hane. Grattis till Daniela med Asahi som blev 1:1 med HP i unghundsklass . Grattis till Caroline med Bärsens systerson Mytologins Neit "Benji" som vann öppenklassen och sen blev bästa hane med IHF-cert. Det var ni väl värda! Grattis också till Johanna med Bärsens brorsson Mytologins Ibor "Kaktus" som tog cert och placerade sig som fjärde bästa hane. Vilken härlig dag vi hade!

 

080530-080601
 
Bärsen och jag har i 30 graders värme spenderat helgen på befattningsutbildning för försvarsmaktshund samt gjort funktionskontroll. Det var 14 ekipage, varav 3 hoffar med, så under lördagen var vi indelade i små grupper, i vår grupp var vi 4 hundekipage och 1 hundtjänstinstruktör. Vi fick under hela dagen olika uppgifter att lösa där vi skulle lägga upp bevakning av vår bas. Det blev både fast bevakning och patrullering. En jätterolig dag med många nya trevliga ansikten! Söndagen ägnades åt funktionskontroll. Spåret gick kanon, alla apporter med hem och en matte som var dyngsur av svett vid återkomsten (full utrustning!). Inte behöver man ta ner på tempot för att det är varmt tyckte Bärsen utan körde samma härliga fart som vanligt! Ca 20 minuter efter att vi var klara med spåret så var det dags för patrullstigen. Bärsen tog både vind och ljud, det fanns alltså fortfarande mer kvar att ge efter spåret, men nu började det nog närma sig litet överhettning. Det är litet farligt med hundarna som inte ger upp att jobba när det är så här varmt. Vi fick med beröm godkänt! Extra kul att höra att Bärsen var bland dom bättre hundarna på ljudet denna dag! Jag är mycket nöjd med hans insats under helgen med tanke på både värme och ålder!

 

080517
 
Nu har vi fått Rosens röntgenresultat, Hd A och Ad ua. Hurra, ytterligare ett A-barn här hemma ;o)

 

080426
 
Asahi, Angel och Alfa har deltagit på MH. Rosens resultat finns att läsa på hennes sida. Tack till Västerås BK som anordnade en mycket trevlig MH-dag och tack till alla er som kom.

 

080420
 
Bärsen har varit på årets första utställning, det resulterade i 1 ck, 1 Bhkl, BIM. Sen säger vi stort grattis till Maria och Bergahoppets Dream Power "Doris" som i helgen har blivit godkända på certprovet för försvarsmaktshund.

 

080412
 
Idag har Dea varit på sin första utställning. 1a m HP i valpklass 4-6 månader, BIR och BIG-3. Tyvärr så kom inte Deas systrar samt halvbror eftersom uppfödaren, Anna, hjälper till att organisera letandet efter den försvunna 10-åringen Engla. Anchor och Ayinger har genomfört MH med 1a på skottet.

 

080312
 
Grattis till alla Bärsens syskon, Mytologins B-kull, som fyller 8 år idag! Vi har fått svar på sköldkörtelprover för Bärsen och alla värden var normala. Dessa provsvar finns nu med i SLU's forskningsprojekt. Vi hoppas på att flera av syskonen vill vara med i projektet och bidra till att föra forskningen framåt.

 

080105
 
Grattis alla i A-kullen som blir 1 år idag! En fin nyhet den här dagen är att pappa Styx blev Svensk vinnare-08 på MyDog i Göteborg. Grattis Nisse och Styx!