STARTSIDA

NYHETER

RASSTANDARD

OM MIG

MINA HUNDAR

VALPAR

TIDIGARE KULLAR

HUNDHIMLEN

GALLERI

LÄNKAR

KONTAKTA MIG 

 

Nyheter 2009

Tidigare nyheter hittar ni under respektive år.

2004    2005    2006    2007    2008

091219

 

091212
 
Jag har varit med Epos på Hund2009, se resultat och kritik på hans sida. Trots ett inte allt för bra resultat så är jag mycket nöjd med dagen för Epos skötte sig alldeles utmärkt trots avsaknad av miljöträning.Vi hade trevligt ressällskap av Viktoria och Olle. Grattis till Olles första cert!

 

091204
 
Grogg har haft dambesök, förhoppningsvis så föds det valpar i februari. Vad gäller min egen valpkull, så löper troligtvis Mneusi tidigast i februari. 

 

091002-091004
 
Jag och Grogg har varit på kompetensutveckling för bevakningshundsinstruktörer. Vi har varit i Marma och inriktningen för denna helg var spårdressyr. Vi hann pröva många av det övningar som finns i Gunnar Lagneströms spårkompendium. Den häftigaste grejen vi gjorde var när vi spårade parallellt, ca 2 meter emellan, med 6 ekipage och även korsade varandras spår. Alla hundar hade full fokus på sina spår och det fanns inte tillstymmelse till att bry sig om dom andra. Nu ska det bli roligt att få lära ut det vi testat i helgen till dom övriga ekipagen samt få träna mer på roliga spår.

 

090927
 
Stort grattis till min fodervärd Annika som tillsammans med Mjöd under helgen deltagit på certprov för försvarsmaktshundar och blivit godkända.

 

090821-090823
 
Jag och Grogg har varit på kompetensutveckling för försvarsmaktshundar. Det var en mycket givande helg, med bra övningar och mycket trevliga människor. Alla körde funktionskontroll även vi som var ganska så nycertade. Det gick alldeles utmärkt, alla apporter hem på spåret och bra vind/ljudmarkeringar på patrullstigen. Vi körde även genomsök, samband, eskort samt uppföljning vind/ljudmarkeringar. Kan inte hitta nåt som inte gick bra utan är jättenöjd med allt. Tack till mina supertrevliga och roliga gruppkompisar samt till instruktörerna som lagt upp hela denna helg. Jag ser redan framemot nästa års övning!

 

090719-090726
 
Vi har varit på vår årliga tripp till Macked för att hälsa på Lone, Rickard och Malin. Tyvärr hade vi otur med vädret och det regnade alla dagar utom en! Den dag det var uppehåll så var det Hundens dag i Sollefteå parken. Det var många som var nyfikna på våra hundar och det är som vanligt kul att få visa upp dom. Vi fick också möjlighet att testa dom på en uppstoppad björn. Reaktionerna varierade från en som tyckte det var riktigt läskigt till en som blev riktigt rejält arg. Tack familjen Norberg för en trevlig och avkopplande vecka. Dea har under veckan bott på Björkbygdens hundpensionat. Ett pensionat som vi varmt rekommenderar. Tack Annika och Magnus för att ni tog så väl hand om henne. På vår resa hem så stannade vi en natt hos Mneusi med familj. Tack familjen Brun för god mat och trevligt sällskap samt nya fina bilder på lilla M!

 

090718
 
Vi har varit på Köpingsutställningen med Grogg, Cider och Epos. Det gick bäst för Epos den här dagen och alla resultat hittas på deras respektive sidor.

 

090705
 
Jag och Bärsen har varit på rasspecialen i Osby. Det var första gången i veteranklass och det resulterade i en andraplats med ck. I kampen om bästa hanhund blev han placerad som fyra och hans son Mjölner som trea. Tack till Britt-Marie och Lasse för trevligt sällskap på resan!

 

090626
 
Vi har varit på MH med Dea. Se resultat på hennes sida. Tack till min hemmaklubb Västerås BK för att det alltid är så trevligt att komma på MH.

 

090527
 
Idag fick vi svar på Deas hd-röntgen som vi gjorde i fredags. Beskedet var positivt eftersom hon hade Hd A!

 

090524
 
Grattis till Annika och Mjöd som har gjort sitt lydnadsprov för försvarsmaktshund idag och blivit godkända. Nu är det bara att träna vidare så blir det certprov i september!

 

090516
 
Grattis till Daniela, Tobias och Asahi som varit på rasspecialen i Nynäshamn och  fick 1 ökl med ck samt placerade sig som 3a i klassen. Stort grattis också till Lena som har Bärsen sonen, Mytologins Mjölner som blev bästa hane samt BIM.

 

090508
 
För den som är intresserad så finns det ett bildspel från vårt certprov på Skultuna BK's hemsida http://www.skultunabrukshundklubb.se/  Det är Christian Björses som tagit alla fina bilder och fixat ihop detta. Förhoppningsvis så kan jag få några av hans bilder till hemsidan.

 

090502-090503
 
Äntligen är det gjort! I helgen så har Grogg och jag deltagit på certprov för försvarsmaktshundar. Allt flöt på jättebra och vi fick åka hem med godkänt resultat! Stort grattis till Britt-Marie och Swedehof's Admiral "Nero" som också har kämpat under helgen och blivit godkända. Nu laddar vi om för nästa utmaning som blir eftersöksprov för polisen i höst.

 

090426
 
Dea har varit på Rocklunda utställningen, se resultat på hennes sida. Vi har Deas 7 månader gamla helbror Epos här denna vecka. Han är jättemysig, go och lydig. Nästa söndag flyttar han till Christers bror Rolf i Insjön. Valpar födda 13 februari finns leveransklara hos kennel Guardiano Karlac.

 

090410
 
Vi har varit på lilla Stockholm för att titta på när Deas mamma, pappa, syster samt halvsyskon ställdes ut. Deas syster, Deadrea knep certet och blev BIM. Mamma Chiara blev 3e bästa tik och pappa Simba blev 2a bästa hane. Grattis allihopa!

 

090404-090405
 
Jag har tillsammans med Ciders husse, Lasse, varit på en hemvärnsövning utan hund. Vi har fått pistolutbildning på Glock 88 C. Det var en jätterolig och bra helg där vi lärde oss mycket. Stor eloge till vår instruktör som var superbra!

 

090322
 
Dea har varit på inofficiell utställning. Se resultat och kritik på hennes sida. Deas uppfödare Anna har varit till Malmö med halvsyskonen Bricken och Cassius. Cassius blev BIR och Bricken BIM. I och med det så fick dom även titeln Svensk Vinnare-09. Grattis till er!

 

090313-090314
 
Jag och Grogg samt Lasse och Cider har deltagit på en kompetensutvecklingshelg för tjänstehundsförare i Upplandsdistriktets regi. Instruktör var Jörgen Karlsson från Försvarsmaktens Halmstadsskolor. Det var mycket givande och vi har nu fått mycket nya tips som vi ska använda i vår fortsatta träning. Tack till Uppland för att vi västmanlänningar fick vara med!

 

090312 Grattis till Bärsens syskon, Mytologins B-kull, på 9 årsdagen!

 

090105 Grattis till alla i vår A-kullen som blir 2 år idag!

 

090103-090104
 
Jag har tillsammans med mina vänner Annika och Viktoria varit två dagar på MyDog för att ställa Dea. Resultat finns på hennes sida. Tack för en kanon helg!