STARTSIDA

NYHETER

RASSTANDARD

OM MIG

MINA HUNDAR

VALPAR

TIDIGARE KULLAR

HUNDHIMLEN

GALLERI

LÄNKAR

KONTAKTA MIG 

 

Nyheter 2012

Tidigare nyheter hittar ni under respektive år.

2004    2005    2006    2007    2008    2009    2010    2011

121228 Grattis till våran B-kull som blir 2 år idag!

 

121222
 

Vi önskar alla våra valpköpare och vänner en God Jul och ett Gott nytt år!

 

121216
 
Vi har varit på Stockholms Hundmässa och ställt ut Epos. Han fick excellent och mycket fin kritik. Vi har också haft besök av min bästa vän Lone dom senaste dagarna. Vi har haft härliga dagar tillsammans och gårdagen spenderades också på mässan då vi shoppade litet, träffade trevliga vänner och kikade runt på litet andra raser än våra egna. En toppenhelg helt enkelt!

 

121126
 
Sist ut att röntga i B-kullen blev Boss och idag kom hans resultat, Hd A och Ed ua. Grattis Cilla! Med det är hela kullen friröntgad både fram och bak!

 

121103-121104
 
Vi har varit på utställning i Danmark med Epos. Det var utställning i två dagar, ena dagen Dansk Vinnare och andra dagen Nordisk vinnare. Tyvärr uteblev dom bra resultaten, men vi hade iallafall en mycket trevlig resa. Resultat och kritik finns på Epos utställningssida.

 

121027
 
Vi har varit på en exteriörbeskrivning som hölls i samband med korningen som Hoffeklubben Östra anordnat i Täby. Hundarna som var med var Bira, Bios, Boss och Fjant. Alla blev godkända. Efteråt var vi hem till Biras husse och matte. En trevlig dag med superfint väder!

 

121012-121014
 
Vi har haft trevligt besök av min bästa vän Lone i helgen. Hon utbildar sig till rallylydnadsinstruktör och behövde en lagom liten grupp att öva sig på. Jag var snabb som bara sjutton och föreslog att hon skulle komma hit. Vi varvade teori och praktik med god mat och dryck samt litet bubbelbad. Helt igenom en toppen helg, vilket jag tror att alla kan skriva under på. Dom som var med var Lasse med Zingha & Cider, Britt-Marie med Nero, Lasse & Annika med Bios samt jag & Fjant. Nu ska vi träna vidare samt åka och titta på nån tävling för att se hur det går till. Till nästa år hoppas jag att Lone vill komma tillbaka igen och köra en fortsättning med oss. Tack allihopa för en riktigt bra helg som gav mig ny inspiration!

 

120927-120930
 
Eftersom Grogg har skadat sig och opererat ett ligament i bogen så blev det ingen SÖF för honom i år. Som tur som var så kunde jag få låna Cider utav Lasse för han skulle såklart ha med Zingha ut på sin första övning. Vi hade som vanligt otur med vädret, regn i tre dagar! Men med trevligt sällskap så klarar man det mesta. Roligast på denna övning var pistolskyttet som vi fick hålla på med en hel dag. Tyvärr så samarbetar ju inte jag och Cider speciellt bra vilket jag återigen fick uppleva och det var ju det som var anledningen till att hon fick flytta till Lasse. Vad som däremot värmer mitt hjärta är att få se hur mycket hon älskar sin husse, för det var det viktigaste för henne att hålla reda på honom under denna övning. Goaste fina Cider, vilket härligt liv du har!

 

120922
 
Zingha har varit i Lindesberg på sin första utställning som vuxen. Både hon och husse skötte sig utmärkt. Resultat och kritik finns på hennes utställningssida. Vi passade även på att göra exteriörbeskrivningen och den blev godkänd.

 

120920 Förra veckan så var Bira iväg på röntgen. Även hon har Hd A samt Ed ua. Grattis familjen Pedersen!

 

120818-120819 Denna helg har det här i Västmanland varit certprov för patrullhundar till försvarsmakten. Det var fyra hundar som deltog och en utav dom var Mytologins Wipera "Zingha" med Lasse Ryberg. På söndagen fick jag det glädjande beskedet att dom hade blivit godkända. Stort grattis Lasse det här var du väl värd efter all träning du lagt ner under hela kursen!

 

120721
 
Epos och jag har varit på Svenska Bergs- och Herdehundsklubbens utställning i Köping. Trevligt att testa en specialutställning även om vi som vanligt var ensamma i vår ras. Fin kritik av domaren som även sa när vi fick lämna ringen i finalen att han hade ett fantastiskt steg och hade han bara haft mer päls! Så nu hoppas vi på en kall höst så pälsen hinner komma tills vi åker till Danmark i november ;-)

 

120705
 
Återigen en sorgens dag här på kenneln. Idag har vi tyvärr varit tvungna att låta Mytologins Mjöd somna in. Hon fick en akut lymfoblastisk leukemi och det fanns inget vi kunde göra för henne. Det är tungt att låta en 7 år gammal hund få gå vidare till sin pappa mindre än ett halvår efter att han fick somna. Det ofattbara har återigen hänt! Mina tankar går till Mneusis matte och husse.

 

120630
 
Idag har vi varit på MH med B-kullen på Västerås BK, 5 av 6 st deltog. Vi hade en mycket trevlig dag tillsammans och jag är nöjd med det jag fick se. Pigga, glada och livliga hundar som även kunde varva ner. Framför allt så hade alla fina relationer till sina förare och det är det inte alltid man ser på dessa tester, så jag är otroligt glad över att ha så duktiga valpköpare och fodervärdar. Ett stort tack till alla er som kom från när och fjärran och bidrog till att vi fick en så trevlig dag!

 

120525
 
Äntligen kom Fjants röntgenresultat, som vi har väntat. Men det var inte så konstigt då resultatet tydligen inte kom iväg från veterinären förrän över två veckor efter vi hade varit där! Hursom så har han Hd A samt Ed ua. Nu är fyra av sex i B-kullen friröntgade!

 

120510-120513
 
Grogg och jag har deltagit i årets KFÖ för Västmanlands hemvärnsbataljon, även Cider med husse Lasse var med. Inom vår bataljon finns det ytterligare en hoffe, vilket gör att hoffarna dominerar som ras på våra övningar, kul! Denna gång skulle vi vara i centrala Arboga för att skydda och bevaka olika objekt. Som kuriosa så kan jag tala om att det tar tre timmar att åka kolonn mellan Enköping och Arboga å det är bara 10 mil emellan. Men är det ca 25-30 bilar och det går i 40 km i timmen med 100 meter mellan varje bil och 300 meter mellan varje enhet (varje enhet får var max 5 fordon) så tar det tid. Som vanligt hade vi litet otur med vädret, det regnade i tre dagar, men i övrigt så är jag nöjd med övningen och vår insats. Inte så mycket hundmoment med tanke på miljön, men bra samverkan med min pluton som tog mycket väl hand om oss. Nu laddar vi om för SÖF'en som blir vecka 39!

 

120421
 
Vi har haft en liten träff för B-kullen mfl. Dom som deltog var Bios, Betsy, Asahi, Zingha, Cider, Mneusi, Freja, Grogg och Fjant. Vi hade en trevlig heldag i skogen där alla fick göra vind- och ljudmarkering samt litet sökövningar på olika nivåer. Tack alla ni som var med!

 

120419
 
För en vecka sen var det Bios tur att göra röntgen. Resultatet för henne blev A på ena höften och B på den andra. Ed var ua. Grattis Lasse och Annika!

 

120408 För litet drygt en vecka sen var Belhaven "Bella" iväg på röntgen. Även hon hade Hd A samt Ed ua. Grattis Lindha!

 

120312
 
Idag får vi fira födelsedag utan vår älskade Bärsen! Men vi hade iaf turen att få hem honom till sin dag, så nu har han fått en egen plats precis som han helst ville ha det ;-) Grattis till fyra av hans syskon som fortfarande är i livet.

 

120224
 
Livet blir inte mer sig likt här på kennel Bärsärk! Mitt livs stora kärlek Mytologins Bärsärk, Bärsen har fått somna in. Han skulle fyllt 12 år den 12 mars. Vi har haft fantastiska år tillsammans och det har varit en förmån och ära att få dela så många år med denna kung. Han är min sinnebild av hur en hovawart skall se ut och vara till sättet. Jag tror att han är once in a lifetime, men vi får se vad framtiden kan ge. Stort tack till Mytologins kennel, Lisen Ekroth, för att jag fick förtroendet att ta hand om honom.

 

120204 Grattis till Groggs dotter Zingha och alla hennes syskon i Mytologins W-kull som blir 2 år idag.

 

120123 Zingha har varit på röntgen och idag kom resultatet, Hd A och Ed ua. Grattis Lasse!

 

120111
 
Först ut att göra röntgen blev Beamish "Betsy" som var iväg dagen efter sin 1-årsdag. Idag fick jag det glädjande beskedet att hon har Hd A och Ed ua. Grattis till Malin och Mikko!

 

120107-120108 Vi har varit med Epos till My Dog. Resultat och kritik finns på hans utställningssida.

 

120105
 
Stort grattis till min A-kull som blir 5 år idag! Oj, återigen upptäcker man vad tiden går fort. Jag har fått hälsningar idag från båda Alba och Albin, dom tycks båda två firat ordentligt. Bilden nedan visar Albin som har fått ett helt fat med massa gott.

 

120101
 
Vi får inleda nya året med att få vara omskrivna i bloggen för Strömsholm Specialistdjursjukhuset. Här kan man följa vad som händer hos dom och det är mycket intressant läsning. Det är min goda vän Anna som är en av dom som bloggar. Tack för att vi fick vara med!