STARTSIDA

NYHETER

RASSTANDARD

OM MIG

MINA HUNDAR

VALPAR

TIDIGARE KULLAR

HUNDHIMLEN

GALLERI

LÄNKAR

KONTAKTA MIG 

 

Nyheter 2013

Tidigare nyheter hittar ni under respektive år.

2004    2005    2006    2007    2008    2009    2010    2011    2012

 

131228
 
Grattis till alla i vår B-kull som fyller 3 år idag! Hoppas ni har blivit ordentligt firade av era hussar och mattar.

 

131222
 

Vi önskar alla våra valpköpare och vänner en God Jul och ett Gott nytt år!

 

131207
 
Vi har varit med Epos på Stockholms Hundmässa. Tyvärr blev det ingen vinnartitel, men han skötte sig som alltid exemplariskt. Vi hade trevligt sällskap av Lone samt både Bios och Boss familjer, så det blev ändå en mycket bra dag.

 

131024-131027
 
Grogg och jag har varit på SÖF (Särskild övning förband). Alla hundekipage fick vara kvar på Ledningsregementet i Enköping medans övrig personal åkte till Falun och Borlänge. Denna gång var precis som KFÖ'n inriktad på hundövningar. Vi hade ett toppenbra schema där vi verkligen hann med mycket olika övningar. Som vanligt hade vi ett toppenteam tillsammans med övriga ekipage på kompaniet samt vår superbra hundtjänstinstruktör. Med på denna övning var även övriga hundförare inom bataljonen samt en från Uppland. Totalt var vi åtta ekipage så det var en lagom stor grupp, där vi både hann köra övningar i grupp, två och två samt enskilt. Alltid lika roligt när man väl kommer ut och för en gångs skull så hade vi vädret på vår sida, så jag är väldigt nöjd med dessa dagar. Grogg bara älskar att få jobba på det här sättet, så nu får vi se hur det blir nästa år.

 

131013
 
Idag har Sonja och Betsy gjort BPH med lämplighetstest för servicehund och blivit godkända. Dom fick beröm för fint förarfokus och det känns extra roligt eftersom Betsy bara har bott hos Sonja i fyra månader. Det här innebär nu att Betsy är godkänd av SKK att börja sin utbildning till servicehund. Stort grattis till er för ett superbra jobb på så kort tid!!

 

130915
 
Vi har varit med Fjant på Fagersta Bk för att genomföra korningens mentaldel. Han har verkligen växt från valptest till MH och från MH till korning. Här var det då inte några fjantigheter i banan utan det var full fart hela vägen, riktigt roligt hade vi båda två. Jag är mycket nöjd med hans resultat som finns att läsa på hans egen korningssida. Det ska bli kul att få se syskonen till våren och se vad dom hittar på i banan.

 

130804
 
Nu är det klart med nya hem till båda våra omplaceringar, Betsy och Boss. Betsy kommer att utbildas till assistans/servicehund. Det ska bli väldigt roligt att få följa hennes väg mot certifiering. Boss har också hittat det toppenhem han förtjänar och stora framsteg har gjorts på bara några få veckor. Lycka till i era nya hem med duktiga hussar och mattar som kan ge er det ni behöver!

 

130602
 
Idag har vi varit på MH med Betsy. Hon skötte sig ungefär som förväntat och var ganska så lik sina syskon i många moment. Nu har alla i B-kullen genomfört MH, så till hösten ska vi se om några av dom kan komma iväg på korning.

 

130601
 
Jag har varit på korning tillsammans med Lasse och Zingha. Poängen räckte tyvärr inte till för att bli godkänd. Men det gick över förväntan på del 2 och det märktes att hon har växt på sig sen hon gjorde sitt MH, så jag är trots allt nöjd med hennes insats.

 

130504-130505
 
Jag och Epos har varit på utställning i Roskilde i Danmark. En mycket rolig och trevlig resa tillsammans med Annika Björkman och hennes Podengo Portugues, Tingeling, samt våran extra passagerare den franska bulldoggen Cricket. För Epos blev det full pott båda dagarna så nu kan han titulera sig Dansk champion! För Cricket gick det också kanon på lördagen då Annika visade honom till bästa hane och BIM, vilket också gjorde att han blev Dansk, Nordisk och Internationell champion. Starkt jobbat då han hade stor konkurrens i championklass av flera mycket framstående frallor. Grattis Annika och Crickets ägare Åsa Pettersson. Tyvärr gick det inte lika bra för Tingeling men hon var som vanligt lika go och glad ändå!

 

130224
 
Idag är det ett år sen min älskade Bärsen fick somna in, så dagen har ägnats åt en riktig nostalgitripp bland alla bilder. Jag har nu äntligen lyckats göra ett bildspel om honom som finns att hitta här Mytologins Bärsärk - YouTube

 

130105
 
Grattis till alla i min A-kull som blir 6 år idag! Albas matte Lena har skickat hälsningar att dagen har bestått av långpromenad i skogen och sen ett gott ben till Alba att tugga på i trädgården. I Albins familj har det också firats med att äta gott och även ett jätteben blev det att tugga på. Hoppas att övriga syskon också har fått fira idag!